Lapland dag 1: het avontuur begint

Een tweetal weken geleden ontvingen we alle reisdocumenten, maar nu was het grote moment eindelijk aangebroken. Onze afreis naar Lapland stond op het punt om te beginnen …

De wekker liep stipt om 8:00 af. Na het tanden poetsen, aankleden en een grondige controle van alle bagage  waren we klaar voor ons vertrek richting de luchthaven in Zaventem.

Een 50 minuten later, arriveerden ik en mijn vriendin aan de inkom van de luchthaven. Meteen naar de incheck-desk en daarna door naar de controle om vervolgens een uurtje te wachten aan onze gate.

Dit was meteen ook het startsignaal van één van de drie vluchten die we die dag met Finnair zouden maken. Na een vlucht van een tweetal uur landen we in Helsinki, een erg mooie luchthaven met tal van leuke eetgelegenheden en winkels. De dure prijzen vielen ons meteen op. Zo betaal je voor een broodje ham en kaas al snel tien euro.

Klaar voor de tweede vlucht richting Ivalo waar we dienden te landen voor een technische controle van het vliegtuig en enkele passagiers af te zetten om daarna een vlucht van een halfuur te maken naar Kittilä, tevens ook onze eindbestemming.

Eenmaal geland in Kittilä genoten we van de eerste sneeuw!

2015-12-19 19.42.46

Nu was het wachten geblazen op onze bagage. Dit kon niet lang duren aangezien we de enige vlucht waren van die avond.

Zoals je al kan verwachten, loopt het dan net mis. Onze bagage was tijdens de technische controle in Ivalo achtergebleven, maar al snel werd de belofte gemaakt dat we de volgende dag onze bagage om 8 uur terug hadden. Benieuwd …

Gelukkig hadden we die avond/nacht niet veel nodig van onze bagage aangezien we een overnachting in het snow village ijs hotel op de planning hadden staan.

Na een wonderlijke taxi-rit van een twintig minuten sloegen we links af richting snow village. Het leek een heuse rit naar de ‘middle of nowhere’ met links en rechts alleen maar dennenbomen bedekt met sneeuw. De rit duurde nog een tiental minuten waarna we aankwamen bij het ijshotel.

Vanaf dat moment bevonden we ons in de feeërieke stemming van Lapland met een driegangendiner in het ijsrestaurant op het menu.

2015-12-19 20.57.05

Met enkel een rendierenvacht onder onze poep, een muts en handschoenen was deze eetgelegenheid een unieke ervaring (bucketlist: check). We proefden ook meteen ons eerste rendierenvlees, een aangename kennismaking!

Na het diner vond de rondleiding in het ijshotel plaats. Slechts één woord beschrijft het gevoel: WAUW!

2015-12-19 22.07.06

2015-12-19 22.45.19

Na de rondleiding kregen we onze kamer toegewezen:

2015-12-19 22.46.25

2015-12-19 22.46.48

Ingepakt met enkele lagen kledij, warme kousen, een muts, een paar handschoenen en een thermische slaapzak waren we volledig klaar om de nacht door te brengen in onze eigen ijsiglo …

2 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.