Lapland dag 2: husky’s, husky’s, husky’s

Goedemorgen! Na een heerlijke nacht in onze eigen ijskamer werden we om 8:00 uur gewekt met een tas warm bessensap. Ik had niet veel opwarming nodig want gedurende de nacht had ik het al veel te warm gehad.

Een korte wandeling bracht ons naar het warme gedeelte met de receptie en het restaurant. Hier lagen al twee leuke verrassingen op ons te wachten: onze verdwenen bagage (joepie!) en een diploma voor de overnachting in het ijshotel met een buitentemperatuur van -5°.

Na een lekker ontbijt met onder andere spek, eitjes en croissants gevuld met chocolade waren we beiden razend enthousiast voor onze eerste excursie: een 16 km durende rit met 6 husky’s.

Onze reisbegeleider gaf ons alvast 1 tip: aai de husky’s niet voor de tocht. De reden? Ze kijken er enorm naar uit om te gaan lopen en in al hun enthousiasme kunnen ze je soms bijten.

Een autorit van een kwartiertje bracht ons naar de huskyfarm van waar onze sledetocht vertrok.

Bij het uitstappen werden we al meteen verwelkomd met geblaf en gehuil van de husky’s. En net zoals onze reisbegeleider al had verteld, waren de honden enorm enthousiast.

Na een korte uitleg over hoe we de slee moeten besturen, was het moment daar en onze husky’s vertrokken met een enorme snelheid.

Onderweg maakte het gehuil en geblaf plaats voor hijggeluiden en voor de rest enkel het geluid van onze slee door de sneeuw. GENIETEN!

In de helft stoppen we voor een korte break in de sneeuw met kampvuur, worstjes en warm bessensap.

2015-12-20 11.26.24

We wisselen van chauffeur en zetten de rit verder. In de slee valt de stilte rondom je nog meer op waardoor je je echt één voelt met de honden en de natuur.

De husky’s zijn wat minder enthousiast dus nu is er ruimte en tijd genoeg voor selfies en knuffels met de husky’s.

2015-12-20 14.19.00

De rest van onze dag spenderen we in onze eigen chalet midden in de natuur.

2015-12-20 14.23.49

’s Avonds besluiten we om met zen tweeën de sauna in te duiken en vroeg te gaan slapen. De jetlag van de vorige dag eist stilletjes aan zijn tol.

Op naar dag 3!

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.