Mason Jar salade

Mason jars zijn al enkele jaren een bekend begrip in Amerika en Nederland. Je kan een mason jar het beste vergelijken met een glazen bokaal. Je hebt ze in allerlei vormen en kleuren.

Een mason jar is niet alleen een hippe manier om je gerecht of salade te verpakken, maar wanneer je de verschillende ingrediënten goed stappelt zorg je er ook voor dat alles lekker vers en knapperig blijft. Zeker een meerwaarde naast het hipster-gehalte!

Ik kreeg van men vriendin een setje van vijf mason jars van het merk ‘Ball’, die zij op haar beurt online had besteld bij Mason Madness. Twee grotere maten voor salades of pasta’s, twee kleinere maten voor smoothies of ontbijtmaaltijden en een tussenmaat met handgreep die je een beetje voor alles kan gebruiken.

Vooraleer ik de jars in gebruik neem, laat ik ze even weken in warm water. Zodat de vreemde geur verdwijnt.

Ondertussen kon ik al beginnen aan mijn recept voor vandaag: een salade met kip en quinoa.

Benodigdheden (twee personen):

 • Twee kipfilets;
 • 75 gr quinoa;
 • 125 gr water voor bij de quinoa;
 • Twee paprika’s (ik kies voor een rode en een gele);
 • Het witte uiteinde van één prei;
 • Twee eieren;
 • Twee wortelen;
 • Één courgette;
 • Een halve komkommer;
 • Één blikje maïs;
 • Een blikje doperwten.

 

Om te beginnen was en schil ik alle groenten buiten de courgette omdat de schil hiervan veel gezonde voedingsstoffen bevat, waaronder vitamine C, ijzer en vezels.

Daarna snij ik de kipfilets in stukjes, want een kipfilet in z’n geheel past uiteraard niet in de mason jar. Nadien plaats ik een pan op het vuur en besprenkel ik de kipfilets met olijfolie, curry- en paprikapoeder en een snuifje peper.

Ik laat de kipfilets langs de buitenkant mooi dichtschroeien en snij alle groenten ondertussen in kleine blokjes. Wanneer alle groenten gesneden zijn, voeg ik ze bij de kipfilets.

De quinoa en het water voeg ik samen in een kookpot en laat ik via een hoog vuur koken, waarna ik het gedurende een tiental minuten laat verder sudderen op een lager vuur. (Tip: wil je extra smaak aan je quinoa toevoegen? Kies dan voor een kipbouillonblokje.)

Ondertussen roer ik de groenten in de pan even onder de stukjes kipfilet en plaats ik de eieren in de eierkoker.

Na ongeveer een 45 minuten is alles klaar en kan ik alles in de mason jar samenvoegen.

Onderaan start ik met de hardere groenten zoals de wortelen, de komkommer en de courgette. Dan zorg ik voor een tussenlaag met de quinoa en een eitje en bovenop plaats ik de paprika’s, prei, maïs en erwtjes. Tot slot voeg ik de blokjes kipfilet toe.

TIP: Als je een dressing wil toevoegen aan de salade, dan doe je dit best helemaal onderaan. Zo blijven alle groenten lekker knapperig.

Serveren

Je kan de salade in de mason jar zelf opeten, maar ik verkies ervoor om alles uit te schudden. Als je een dressing hebt, schud je de salade best even op en neer zodat alles onder de dressing zit. Nadien kan je ook hier alles uitschudden.

Mason-jar-salade

 

Gebruik jij wel eens een mason jar om je salade mee naar werk te nemen?

Laat het gerust in een reactie achter!

One comment

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.