Hoe een smartwatch mijn leven veranderde

Ik was al een tijdje op zoek naar een smartwatch. Ondanks het feit dat ik mezelf niet echt als een early adaptor beschouw, wou ik er toch eentje voor ze het grote publiek bereikten.

Na wat onderzoek en het lezen van diverse reviews en user tests ging mijn voorkeur uit naar de Motorola Moto 360.

Niet alleen omdat deze smartwatch een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft, maar bovendien lijkt de Motorola Moto 360 ook het meest op een echt horloge. Iets waar ik toch veel waarde aan hecht, aangezien de andere smartwatches een futuristischere look hebben.

De Moto 360 stond dan ook hoog genoteerd op mijn lijstje van mogelijke kerstcadeau’s.

25 december was het eindelijk zo ver, ik kreeg de Motorola Moto 360 cadeau nadat mijn moeder de smartwatch had besteld via Coolblue.

Moto 360 unboxing

De smartwatch komt samen met een ronde witte doos met daarop een foto van de Motorola Moto 360.

Wanneer je de doos opent, zie je de smartwatch meteen. Een moment waarop het even heel warm wordt binnenin en je ogen beginnen te schitteren.

Ik had bewust de voorkeur gegeven aan de Motorola Moto 360 met een metalen band in plaats van een lederen bandje, nadat ik gelezen had dat die redelijk makkelijk en snel scheurtjes toont. Bovendien vind ik een metalen band ook gewoon beter zitten, maar dat is persoonlijk.

Onder de smartwatch kan je de oplader terugvinden samen met een USB-oplaadkabel.

Mijn eerste indruk

Eerlijk is eerlijk, ik geloof niet in liefde op het eerste zicht, maar dit moment kwam toch kort bij. Het design van de Motorola Moto 360 in het echt is nog mooier dan op foto.

Ik vind de horloge wat zwaar, maar na enkele uren valt het ‘gewicht’ me al niet meer op wanneer ik de smartwatch draag.

Mede dankzij ‘het internet’ vind ik al gauw een handleiding over het koppelen van de smartwatch met mijn Huawei smartphone en ontdek ik enkele leuke apps. Na enkele uren prullen, geeft de smartwatch een lege batterij aan en plaats ik hem in de oplader.

Zodra de smartwatch opgeladen wordt, verandert de smartface in een nachtklok met een ronde cirkel die aangeeft hoe het opladen verloopt.

Smartwatch-Motorola-Moto-360

Tot zover mijn eerste indruk!

Update: 52 dagen later

Exact 52 dagen later, schrijf ik een update over mijn smartwatch en kan ik wel toegeven dat de Moto 360 een positieve invloed heeft op mijn leven.

Vier positieve evoluties:

  1. Via de blog van dailybits leer ik de app ‘Wunderlist’ kennen, een zeer handige app waar je al je ‘to do lijstjes’ in kan opslaan. Ik gebruik het vooral voor alledaagse dingen in op te slaan, maar ook om bijvoorbeeld cadeau-ideeën bij te houden. Ik kan wel stellen dat ik door Wunderlist nu minder snel dingen vergeet.
  2. Door de Gmail-app op mijn smartphone te gebruiken, zie ik mijn mails meteen binnenkomen via mijn smartwatch. Met één swipe naar rechts kan ik mijn mails beheren en verwijderen. Het resultaat? Minder spam en een lege inbox!
  3. Een tevreden vriendin. Inderdaad, een smartwatch kan heel wat positieve dingen teweegbrengen.  Doordat de smartwatch rond je pols zit, vallen de meldingen die je ontvangt goed op. Ook die wanneer je een sms ontvangt. Bij mijn smartphone kijk ik er nog al eens vaker over, maar bij de smartwatch niet. Waardoor ik sneller op de smsjes van mijn vriendin reageer.
  4. Het dragen van een smartwatch is een echte conversie starter. Wanneer omstaanders opmerken dat het geen ‘gewoon’ horloge is, ben je vertrokken voor een leuk gesprek over de voordelen van een smartwatch. ‘Wat ben je daar nu bij?’ Is een veelgestelde vraag!

In het begin had ik wat bang van de levensduur van de batterij, maar op zich valt dit goed mee. Ik moet de Moto 360 wel iedere nacht opladen, maar op zich wordt dit na enkele dagen een automatische routine.

Conclusie

Ben je vrijgezel en heb je moeite om het ijs te breken? Dan is een smartwatch de perfecte ijsbreker!

Buiten het feit of je al dan niet al een wederhelft hebt, is een smartwatch gewoon een leuk hebbeding met heel veel leuke en interessante functionaliteiten.

Ik ben alvast een superfan van de Moto 360 en kan de smartwatch aan iedereen aanbevelen.

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.