Review New Balance Visaro Pro FG

Het kopen van voetbalschoenen is voor veel voetballers een lichte vorm van verslaving. Je hebt ze in alle vormen én vooral in alle kleuren, wat de keuze om het juiste paar aan te schaffen alleen maar moeilijker maakt.

Persoonlijk verkies ik nog steeds zwarte voetbalschoenen en als het even kan helemaal zwart. Eerder dit seizoen kocht ik de Hypervenom Phantom FG van Nike in het zwart, een hele leuke voetbalschoen met een perfecte pasvorm. Helaas hielden deze voetbalschoenen het niet zo lang vol (vijftal maanden).

Tijd voor vernieuwing! Mijn oog viel al een tijdje op de nieuwe voetbalschoenen van New Balance, verkrijgbaar in het lava oranje, toxic groen, wit en zwart.

New Balance is een relatief nieuwe naam in de voetbalwereld. In 2012 vond de overname van het vroegere Warrior plaats en kwam de eerste lijn van voetbalschoenen en -kledij van New Balance op de markt.

Door de overname van Warrior had New Balance ook al meteen enkele toppers die hun voetbalschoenen gingen dragen. Denk maar aan onze eigenste Vincent Kompany (Manchester City) , Maroune Fellaini (Manchester United) en Adnan Januzaj (Manchester United), maar ook Aaron Ramsey (Arsenal) en Nasri (Manchester City) dragen de voetbalschoenen van New Balance.

New Balance Furon vs New Balance Visaro

De voetbalschoenen van New Balance bestaat uit twee lijnen: Furon en Visaro. Het verschil tussen beide uitvoeringen zit vooral in het materiaal dat gebruikt wordt en het type speler dat je bent.

Zo licht de product manager, Rob Ashcroft, bij New Balance toe: de Furon voetbalschoenen (gedragen door o.a. Negredo, Fellaini en Negredo) zijn vooral gericht op spelers die aanvallend zijn ingesteld en geboren zijn om goals te scoren. Langs de andere kant zijn de Visaro voetbalschoenen (gedragen door o.a. Ramsey en Nasri) dan weer gericht op spelers die het spel verdelen en zorgen voor de nodige creativiteit in je team.

Via diverse websites en forums heb ik gelezen dat het gebruikte materiaal ook verschillend is. Zo zijn de Furon voetbalschoenen gemaakt uit een stijver materiaal en hebben ze een hogere ‘upper tongue’. De Visaro voetbalschoenen hebben dan weer een betere pasvorm en zijn gemaakt uit soepeler materiaal.

Beide uitvoeringen hebben ook een soort van golfbal-oppervlak zoals je hieronder kan zien, deze zorgt voor de nodige souplesse zodat je een bal makkelijk in één tijd kan controleren. De geribbelde structuur bij de binnenkant van de wreef heet de Vari-Zone Ariaprene. Deze zorgt ervoor dat je de bal de juiste curve mee kan geven.

New-Balance-Visaro-FG

Waar kopen?

De voetbalschoenen van New Balance zijn nog niet overal verkrijgbaar en wegens tijdsgebrek besloot ik ook om de voetbalschoenen online te bestellen.

Al snel kwam ik uit bij voetbalshop.be die een ruime keuze aanbieden van New Balance. Moesten de voetbalschoenen me uiteindelijk toch niet bevallen, kan ik ze ook nog eens kosteloos terugsturen. Superhandig!

Ik besloot om de zwarte Visaro FG te bestellen voor medium tot harde grasvelden. Toevallig liep er ook een promotie waardoor je nu al een paar hebt voor € 149,99 in plaats van de gebruikelijke € 170.

Online afrekenen en twee dagen nadien ontving ik mijn New Balance voetbalschoenen.

Mijn eerste indruk

Het is altijd een beetje vervelend als je een pakketje aankrijgt op je werk en nog tot ’s avonds moet wachten om het resultaat te bewonderen. Langs de andere kant kijk je zo nog meer uit naar het uiteindelijke moment: uitpakken!!

De uitstraling

Wanneer ik de schoendoos open, valt de uitstraling van de schoen me meteen op. Veel voetballers vinden zwarte voetbalschoenen saai, maar met de onderbreking van de grote witte ‘N’ creëert New Balance een erg leuke en aantrekkelijke zwarte voetbalschoen. Achteraan vind je de naam van de uitvoering terug (in het geval je niet meer weet welke je had besteld, haha!)

De putjes in de schoenen doen me denken aan mijn eerdere Hypervenom Phantom voetbalschoenen van Nike.

Ook de bindingen aan de veters zien er erg stevig uit!

12422178_993478124068882_1476375553_o

12443315_993478144068880_1891067038_o

12722628_993478160735545_1088335897_o

De pasvorm

Ik aarzel geen seconde en trek de voetbalschoenen meteen aan. Achteraan de schoen zit een versterkt gedeelte waardoor je het gevoel hebt dat je lekker veilig bent voor stevige tackles.

Ik heb een bredere voet waardoor niet elke voetbalschoen me even lekker zit. Maar over de pasvorm heeft New Balance alvast helemaal niet gelogen, de voetbalschoenen zitten als gegoten! Ook na de eerste trainingen en wedstrijden blijft de perfecte pasvorm behouden.

Het gewicht

Als je de voetbalschoenen draagt, heb je niet meteen het gevoel iets om je voeten te hebben. Zo licht voelen de voetbalschoenen aan!

Onderhoud

Aangezien ik de Visaro voetbalschoenen nog maar een kleine twee weken heb, kan ik nog maar weinig zeggen over het onderhoud.

Ik ondervind echter geen moeilijkheden om de voetbalschoenen makkelijk te kuisen, met een beetje water en een handborstel kom je al een heel eind!

Binnen enkele maanden plaats ik een update over het onderhoud van de voetbalschoenen zodat ik deze ervaring ook met jullie kan delen.

Conclusie

Toegegeven het prijskaartje is niet echt van de poes, maar de Visaro voetbalschoenen van New Balance zijn een echte aanrader voor voetballers die op zoek zijn naar comfortabele zwarte voetbalschoenen, maar toch net dat tikkeltje extra willen.

Voor mij zijn de Visaro FG voetbalschoenen van New Balance alvast een voltreffer!

Review-visaro-fg-new-balance.

PS: Weet je niet meteen waar je voetbalschoenen moet bestellen? Neem dan zeker eens een kijkje op www.voetbalshop.be. De promotie op de Visaro FG loopt trouwens nog steeds!

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.