Harry Potter studios Londen

Ben je van plan een citytrip of weekendje weg naar Londen te boeken? Dan mag een bezoekje aan de Warner Bros studio tour ‘The making of Harry Potter’ zéker niet in je agenda ontbreken. Wij boekten in de kerstperiode van 2014 een vakantie naar Londen van vier dagen, waarin we ook de Warner Bros studio bezochten.

Tickets kan je heel eenvoudig online bestellen zodat je alles al op voorhand kan regelen. We vertrokken met een echte Harry Potter bus vanaf Victoria Coach Station naar ‘Zweinstein’.

Niet alleen de magische Harry Potter sfeer maakt de uitstap speciaal, maar in combinatie met de kerstperiode ben je sowieso al in de stemming!

Na een rit van ongeveer een tweetal uur kom je aan bij de studios. In de aankomsthal werden we verwelkomd door een reusachtige kerstboom.

Vooraleer je start aan de de tour doorheen de studio, moet je plaatsnemen in een kleine cinema voor de poorten van Zweinstein. Hier krijg je eerst een kleine introductie van de tour.

2014-12-20 17.28.01

Wanneer de poorten daarna opengaan, kom je terecht in de grote eetzaal van Zweinstein.

2014-12-20 17.28.06

2014-12-20 17.27.54

Vooraan zie je de kostuums staan van verschillende personages, waaronder Hagrid. Ik moet toegeven, in het ‘echt’ ziet Hagrid er nog imposanter uit.

2014-12-20 17.33.56

Doorheen heel de tour krijg je verschillende herkenbare decors en sets te zien en krijg je een blik achter de schermen van de special effects. Zo zweven de kaarsen in de eetzaal niet echt (shocking!).

2014-12-20 17.39.42

De slaapplaats van Ron en Harry.

2014-12-20 17.46.41

Het kantoor van Perkamentus met de hersenpan.

Ik neem ook even plaats achter het stuur van de vliegende Ford Anglia, die je ongetwijfeld herkent van onderstaande scene.

2014-12-20 18.23.35

De scene met de vliegende auto in Harry Potter en ‘De geheime kamer’.

Na mijn avontuurlijke rit, wandel ik rustig door ‘Diagon Alley’ beter bekend als de ‘Wegisweg’. Ik stop ook even bij Olivander’s voor een nieuwe toverstaf en de snoepwinkel voor wat Smekkies in alle smaken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na de Wegisweg komen we aan bij het schaalmodel van Zweinstein; het orgelpunt van de hele tour. Het model met een schaal van 1:24 wordt begrijpelijk beschreven als het ‘juweel in de kroon van de kunstafdeling’. Het model is gemaakt door een team van 86 kunstenaars en teamleden. Dankzij een geleidelijk omlaag lopende route om het model heen, kan je alle details van het model bekijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na de tour kom je uit in de gadgetshop waar je de gekste dingen kan kopen. Denk maar aan een toverstaf, een ‘Firebolt’ bezemsteel of smekkies.

Heb je na de Warner Bros studio tour ‘The Making of Harry Potter’ nog niet genoeg van de hele Harry Potter sfeer? Neem dan even de metro naar King’s Cross Station voor een leuke foto aan perron 9 3/4.

2014-12-20 10.12.36

Nog meer tips nodig voor een onvergetelijke citytrip in Londen? Dan is de website van ‘Visit Britain‘ een aanrader.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.