Overnachten in een ijshotel

Overnachten in een ijshotel is iets wat de meeste mensen op hun bucket list hebben staan. Ook bij mij stond het op mijn bucket list om ooit te doen. De eerste negatieve gedachte die je er meteen mee associeert, is de koude. Ga ik daar wel in kunnen slapen? Hoe koud is het in een ijshotel?

Kortom je kunt je een nacht in een ijshotel eigenlijk niet voorstellen, tot je het werkelijk hebt meegemaakt.

Tijdens onze reis naar Lapland sliepen mijn vriendin en ik dan ook voor één nacht in een ijshotel: een onvergetelijke ervaring …

We verbleven gedurende onze reis naar Lapland één nacht in het ijshotel gelegen in Lainio Snow Village in Fins Lapland. Elk jaar wordt dit ijshotel opnieuw gebouwd, waardoor elk jaar een ‘uniek’ ijshotel ontstaat. Dit ijshotel bestaat uit maar liefst 15 miljoen kg sneeuw en 300.000 kg ijs, dat kan al serieus tellen volgens mij. Het ijs voor dit ijshotel wordt trouwens uit een rivier uit de buurt gehaald, die bekend staat omwille van de transparantie in het ijs.

Buiten de 30 slaapkamers herbergt dit ijshotel ook nog een ice bar, ice restaurant en een wedding room waar je ook echt kan trouwen!

Via de website van Snow Village kan je onderstaande video terugvinden. Deze video geeft je een perfecte indruk van het ijshotel.

2015-12-19 22.07.06Elke kamer/suite in het ijshotel is voorzien van een bed en wat ijssculpturen. Zo is heeft iedere kamer ook een ander thema en dus ook andere ijssculpturen. Heel leuk om alle ijskamers te verkennen.

Vroeger werden ook de bedden volledig in ijs opgemaakt, iets wat in dit ijshotel niet meer werd gedaan, want door je lichaamstemperatuur begint je bed letterlijk te smelten.

2015-12-19 22.46.48

2015-12-19 22.45.19

12968753_10207823355395861_1076509705_n

12935342_10207823353835822_1191591826_n

Toegegeven, ook bij ons kwamen de rillingen al naar boven bij de gedachte om een nacht in het ijshotel te verblijven. Zeker omdat de gemiddelde temperatuur in het ijshotel -5°C bedraagt gedurende de hele nacht. We hadden dan ook bang om geen oog dicht te doen …

Slapen in het ijshotel

Na ons driegangendiner in het ijsrestaurant besloten we om vroeg onder de wol te kruipen in onze suite. We dachten dat die wol van pas kon komen 😉 We ontvingen een kussen en een thermische slaapzak met binnenslaapzak om lekker warm te blijven.

Er werd ook aangeraden om niet teveel aan te doen want, raar maar waar, veel mensen sliepen slecht omdat ze het te warm hadden en begonnen te zweten. Oh ironie …

Ik hield enkel mijn thermische legging, een thermisch bovenstuk, een dunne pull, een muts en twee paar kousen aan.

In het begin hadden we beiden moeite om in slaap te raken door het licht dat de hele nacht aan bleef. Van koude was er geen sprake, enkel mijn tenen hadden wat koud.

Gedurende de nacht werd ik een aantal keren wakker, maar nooit had ik echt het gevoel ‘kou’ te hebben. Ik trok zelfs mijn pull uit omdat ik het te warm had. Een gewaarschuwd man is er twee waard 🙂

TIP: Als je echt niet zou kunnen slapen in het ijshotel is er ook een warme ruimte voorzien met veldbedjes waar je kan overnachten.

Omstreeks negen uur werden we gewekt met een warme kop bessensap, een typisch drankje in Lapland, om op te warmen (ook al was dit niet echt nodig).

12952984_10207823412957300_341889353_o

Samengevat? De vooroordelen over een nachtje in een ijshotel zijn zeker niet nodig. Van de koude heb je weinig tot geen hinder, enkel het aanwezige licht is wat storend.

Heb je de nacht in het ijshotel weten te overleven? Dan ontvang je nog een leuk diploma!

 

Overnachten-in-een-ijshotel
Diploma overnachting ijshotel

 

Dus als je ooit de kans hebt om te overnachten in een ijshotel, zeker doen!!

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.