Roadtrip door Normandië: Dag 1

Na onze vakantie naar Montenegro liet een nieuwe vakantie niet lang op zich wachten. Samen met een bevriend koppel hadden we een mini roadtrip door Normandië gepland, waarbij we voornamelijk het noordelijke gedeelte bezochten.

Waarom Normandië? Aangezien we ‘maar’ een weekend ter beschikking hadden was een verre vakantiebestemming niet meteen een aanrader. Met een heen- en terugreis van ongeveer 4 uur en 30 minuten, bleek Normandië dus perfect. Onderweg dien je wel wat tol (ongeveer 21 euro enkel) te betalen, maar eerlijk gezegd de kwaliteit van de autostrade daar is ook een heel stuk beter dan hier in België. Daarnaast staat Normandië ook bekend om de vele Franse delicatessen zoals macarons, cidre en calvados en kan je er ook heel wat culturele trekpleisters bezoeken. Dé ideale combinatie voor een roadtrip dus!

Het vertrek was gepland op vrijdagnamiddag omstreeks 14 uur. Alle bagage werd in de koffer geplaatst en we vertrokken richting Le Havre waar ons hotel zich bevond. Tussendoor zouden we een tussenstop houden in Amiens voor onze avondlunch.

Na ongeveer een viertal uur rijden bereikten we de Franse grens waar we 7 km in de file stonden vanwege de grenscontroles. Eenmaal over de grens stelden we tot onze eigen verbazing vast dat er helemaal niets gecontroleerd werd… File voor niets dus!

De autorit daarna leidde ons naar Amiens waar we de Hortillonnages of watertuinen bezochten. Je kan deze watertuinen per boot of te voet bezoeken. Een boottochtje kost al snel 5,90 euro per persoon en na de lange autorit kwam een wandeling wel van pas (deze is overigens gratis).

De tuintjes worden gescheiden door kleine riviertjes en zijn ook echt privébezit van mensen. We zagen dus heel wat groene vingers tuinieren, terwijl wij door de Hortillonnages kuierden.

au-caeur-des-hortillonnages-d-amiens-1

des-hortillonnages-d-amiens-1

des-hortillonnages-d-amiens-2

des-hortillonnages-d-amiens-3

des-hortillonnages-d-amiens-4

Door de watertuintjes kon je ook een route volgen langs diverse objecten. Zo zagen we een plaats met glazen staven in de grond die hetzelfde effect hebben als de spiegels in een spiegeltent.

des-hortillonnages-d-amiens-5

Even uitrusten in de hangmat 🙂

des-hortillonnages-d-amiens-6

Een constructie met gecomposteerd tuinafval waardoor koud water loopt. Door de warmte die de compost produceert, wordt het koud water omgezet in warm water dat je er langs de linkerzijde kon uitpompen door aan de rode hendel te draaien.

des-hortillonnages-d-amiens-7

Na ons bezoek aan de watertuinen volgden we een route richting Saint Leu, dat ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd, omwille van de kleine kanalen in het stadscentrum. Aan het water kozen we voor een gezellig terrasje waar we onze avondlunch met veel smaak oppeuzelden.

Al snel vervolgden we onze route richting Nomad Hotel in Le Havre. Met een centrale ligging was dit hotel de ideale uitvalbasis voor onze roadtrip.

Eenmaal aangekomen in het Nomad hotel kregen we onze kaartjes en konden we de kamers inspecteren. Het ecologische aspect van het hotel viel meteen op, zo was het tapijt gemaakt uit gerecycleerde vissersnetten, kan je kiezen voor een kamer met beperkt waterverbruik… Het licht en de tv kan je bovendien bedienen via een Samsung tablet.

Het centrale punt van de kamer werd opgeëist door de douche waarvan je de kleurkoepel bovenaan ook van kleur kan laten veranderen via diezelfde Samsung tablet.

2016-07-15 22.49.11.jpg

We dronken samen nog wat in de bar van het hotel en besloten om op tijd te gaan slapen om de volgende dag optimaal te benutten!

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.