Fotoboek maken – Fotofabriek

Om zoveel mogelijk herinneringen te bewaren aan de reizen die ik maak, probeer ik van iedere reis een mooi fotoboek te maken. Wanneer ik dan eens een dip heb, neem ik er één van de fotoboeken bij en blader ik er door. Hierdoor beleef ik deze leuke momenten opnieuw en heb ik weer nieuwe energie!

We take photos as a return ticket to moments otherwise gone

De vooruitgang van de maatschappij maakt dat we meer en meer digitale foto’s ‘bewaren’. Door een fysiek fotoboek te hebben, dat je ergens zichtbaar kan plaatsen merk ik alvast er meer ‘vreugde’ uit te halen dan de honderden foto’s die ik ergens op een harde schijf heb opgeslagen.

Ook voor onze rondreis door Zuid-Afrika, een reis waar ik al meerdere jaren van droom, besliste ik samen met mijn vriendin om een fotoboek te maken. De reis stond immers bol van memorabele momenten die we ons graag eeuwig blijven herinneren!

Er zijn veel aanbieders waar je je eigen fotoboek mee kan maken. Maar hoe kies je er eentje uit? Natuurlijk speelt de prijs een rol, maar ik vind ook het formaat erg belangrijk! Na wat onderzoek kwam fotofabriek als één van de betere uit de bus. Zo gezegd, zo gedaan. Ik koos voor een A4 hardcover fotoboek, want daar heb je de meeste vrijheid vind ik persoonlijk.

Om het fotoboek te maken heb je verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen: een online editor, offline software of via een PDF uploader. Gemakkelijkheidshalve koos ik om het fotoboek via de online editor te maken.

Tijd om aan de slag te gaan!

Met de online editor kan je eenvoudig je foto’s uploaden die je wil en kan je ook teksten, clipart of extra vormen toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo kan je uit meer dan 100 verschillende lettertypen alleen al kiezen … . De gebruiksvriendelijkheid van de tool kan je eigenlijk vergelijken met werken in een Word documentje. Fluitje van een cent dus!

Snip20180112_1

Na één avond puzzelen was ik klaar met het fotoboek, de selectie uit de honderden gemaakte foto’s was achteraf gezien misschien nog wel de moeilijkste opdracht. Heb je toch meer tijd nodig? Geen probleem, je fotofabriek uploads worden 100 dagen bewaard.

Eenmaal je fotoboek klaar is, kan je verder naar het bestelproces. Vooraleer je in deze stappen komt, krijg je nog een melding van afbeeldingen die mogelijk een slechte afdrukkwaliteit hebben. Een handige reminder om deze afbeeldingen nog eens extra te controleren!

Het bestelproces nadien verloopt zeer vlot en voor de betaling kan je ook kiezen uit voldoende mogelijkheden.

Zodra je bestelling geplaatst is, word je ook stap voor stap geïnformeerd over de status van je bestelling. Zo krijg je bijna gelijk de volgende dag een mailtje met daarin het digitale voorbeeld van je fotoboek. Hier kan je al eens door je fotoboek bladeren.

Enkele dagen na de bestelling ontvang ik een mailtje met als onderwerp ‘Filmpje van jouw fotoboek’. Omdat mijn nieuwsgierigheid meteen geprikkeld werd, klikte ik de mail open …

Beste Maarten,

Vandaag hebben we het omslag van jouw fotoboek gemaakt en dat hebben we voor je gefilmd. Bekijk hoe we jouw omslag hebben gemaakt:

Ook al heb ik mijn twijfels of dit effectief real-time gefilmd werd, als online marketeer kon ik dit alvast heel erg appreciëren. Een unieke en originele manier om de wachttijd tot je je fotoboek effectief hebt te overbruggen. Good job fotofabriek!

Via een e-mail met daarin je track&trace code kan je ook je bestelling na verzending perfect opvolgen. Twee dagen na ontvangst van deze mail mag ik de bestelling in handen nemen.

Goed verpakt en tijd om het eindresultaat te bewonderen.

27652787_1610943455655676_291798397_o27653723_1610943245655697_282403365_o

Ga je binnenkort zelf aan de slag met een fotoboek? Dan kan ik na mijn ervaring met fotofabriek dit platform alleen maar aanraden! Welk platform gebruiken jullie?

3 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.