Rondreis Ijsland dag 1

Al maanden keken we uit naar onze 8 dagen durende rondreis in december door Zuid-Ijsland. Maar gezien het overlijden van mijn grootvader, de dag voor vertrek, kwam deze rondreis niet echt op het juiste moment.

We kozen er toch voor om de reis te maken.

Klaar voor een nieuw avontuur!

Ondanks de beperkte hoeveelheid zon in december, kozen we er toch voor om in december af te reizen. De mogelijkheid om het Noorderlicht te spotten en de charmes van verse sneeuw haalden het overwicht van de koude temperaturen en de beperkte zon.

Dinsdagmiddag 27 december, eveneens mijn verjaardag, was het dan eindelijk zo ver: onze rondreis door Zuid-Ijsland! We vlogen vanuit Zaventem met Icelandair naar Keflavik Airport in Ijsland. Net zoals onze sneeuwvakantie naar Lapland, werd ook deze rondreis georganiseerd door World of Travel.

Een vlucht met Icelandair is trouwens zo voorbij. Dankzij het entertainment systeem in de hoofdsteun voor je kan je een film naar keuze kijken. Ik koos voor Ghostbusters III eveneens een aanrader!

2016-12-27-15-17-12
Onderweg met Icelandair

Eenmaal geland in Keflavik was het tijd om onze huurwagen af te halen. Mede dankzij de barre weersomstandigheden hadden we op voorhand wat bang om Ijsland te verkennen met een huurwagen.

Online kan je ook een handig overzicht vinden van alle tankstations in Ijsland.

Achteraf bekeken was het huren van een auto de enige juiste keuze, zo kan je op eigen tempo en ritme Ijsland verkennen. Ook al kunnen de onvoorspelbare weersomstandigheden soms roet in het eten gooien 😉

Op elke Ijslandse website of blog over het weer in Ijsland kan je het gezegde: “If you don’t like the weather, just wait 15 minutes.”  terugvinden. Een gezegde dat klopt als een bus, zowel in de positieve als negatieve zin.

2016-12-28-12-36-41
Onze huurwagen voor de rondreis

Omdat het al donker was bij het verlaten van de luchthaven reden we meteen door naar onze eerste verblijfplaats, Hotel Selfoss in Selfoss. Onderweg naar Hotel Selfoss was onze eerste tussenstop bij de supermarkt Bonus, één van de ‘goedkopere’ supermarkten in Ijsland.

Proef zeker eens de Ijslandse specialiteit Skyr, een echte aanrader!

Tip: Een handig overzicht van de supermarkten kan je hier terugvinden.

Die avond zagen we trouwens ook onze eerste Ijslandse sneeuw vallen.

Vroeg onder de veren voor dag 2 en route naar Vik!

3 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.