Wanddecoratie via Saal Digitaal

Binnenkort starten we met de bouw van ons nieuw huis. Aangezien zowel ik als mijn vriendin enorme reisfanaten zijn, hadden we al snel beslist om een ‘reiskamer’ vrij te houden in ons huis. De bedoeling? Als we ons eens minder voelen, kunnen we in deze kamer herinneringen van onze reizen ophalen om nieuwe energie op te doen.

Om deze reiskamer in te kleden, bestel ik naast een fotoboek ook als een wat wanddecoratie. Een canvas met een mooie foto is immers altijd een goed idee!

Via Facebook zag ik een leuke advertentie van de wanddecoratie van Saal Digitaal. Ik had op zich nog nooit iets van deze webshop vernomen, maar door de advertentie besloot ik om toch door te klikken naar de webshop.

Wanneer ik op de webshop land, valt het ruime assortiment aan verschillende mogelijkheden me meteen op. Naast wanddecoratie kan je hier ook gepersonaliseerde fotoboeken, kalenders, posters en koffiemokken maken. Aangezien ik specifiek op zoek was naar wanddecoratie ga ik meteen door naar deze categorie.

De voorstelling van de verschillende type wanddecoratie ogen mooi en ook de klantbeoordelingen overtuigen me. Gezien de verschillende soorten die je er kan bestellen, beslis ik om eens iets anders dan een klassieke foto canvas te kiezen.

Ik twijfel tussen een foto op acrylglas of een galleryprint. Eerlijk gezegd is het niet zo makkelijk om beide types met elkaar te vergelijken. Er staat immers superveel info op de productpagina’s die niet altijd even gestructureerd terug te vinden is.

Uiteindelijk kies ik om voor de acrylglas optie te gaan omdat ik denk dat dit het best past met de foto die ik erop wil laten printen. Voor de foto koos ik eentje van onze rondreis doorheen Ijsland, meer bepaald de Öxarárfoss waterval die in Þingvellir National Park ligt.

15895708_10210194936843915_1142409054794635551_o
Foto van bevroren Öxarárfoss

Waarom deze foto? Ik vind persoonlijk dat deze foto perfect de pure schoonheid van de Ijslandse natuur weergeeft. Bij het zien van deze foto denk ik dan ook meteen terug aan hoe koud ik het op die moment wel niet had. 🙂

Om de wanddecoratie online te maken verkies ik de online tool boven de software download. Er handig is dat je buiten de standaard formaten, ook zelf afmetingen kan ingeven. Zo ben je niet afhankelijk van de bestaande afmetingen.

Eenmaal in de online tool, kan je verschillende mogelijkheden gebruiken om een foto te uploaden. Zo kan je gewoon via je bestanden van je computer gaan, maar kan je ook via Facebook of Dropbox foto’s uploaden.

Wanneer je een foto hebt opgeladen, vind ik de bewerkingsmogelijkheden eerlijk gezegd een beetje povertjes. Bovenaan krijg je wel de melding dat er meer mogelijkheden met de software zijn, maar die vergelijking kan ik dus niet maken. Het zou wel handig zijn om via de online tool de foto te kunnen croppen of een filter toe te passen. De interface van de online tool is ook eerder wat oubolliger dan de interface van de website voordien.

Image 2018-03-06 at 8.11.45 PM
De online tool van Saal-Digitaal

Als je foto klaar is, kan je deze eenvoudig toevoegen aan je winkelmandje. Na het toevoegen, krijg je de mogelijkheid om een ophangsysteem aan je artikel toe te voegen, maar ik beslis niet om deze optie aan te klikken.

De bestelflow die je nadien dient te doorlopen, gaat verder op het elan van de online tool. Geen fancy stuff, maar eerder een ietwat saaiere grijze achtergrond. Hier kan Saal-Digitaal ongetwijfeld meer uithalen lijkt me! Qua betalingsmogelijkheden kan je kiezen om via PayPal of via CreditCard te betalen. Vreemd genoeg is hier geen sprake van iDeal of Bancontact.

Eenmaal de bestelling geplaatst is, krijg je netjes een bevestigingsmail met de details van je bestelling. De dag nadien ontvang ik een mailtje om de verzending van mijn bestelling aan te kondigen. In deze e-mail verwijzen ze mij door naar de ‘bestelmanager’ indien ik meer controle over mijn bestelling wil. Na een tijdje zoeken kan ik hier enigszins toch een track-and-trace code terugvinden die ik via DHL dien te verzilveren. Jammer genoeg is de uitleg die ik daarna te zien krijg in het Duits. 🙂

Na twee dagen ontvang ik mijn bestelling. Alles is piekfijn ingepakt zodat er geen kans op beschadiging is. Prima werk van Saal-Digitaal! Zodra ik het pakketje heb uitgepakt, kan ik genieten van de bestelde wanddecoratie.

De acrylglas print is super en toont een ongelofelijke dieptewerking met een glanzend effect. Hierdoor lijkt het alsof de waterval bijna driedimensionaal te bewonderen is.

28811105_1644979492252072_1473119207_o28877085_1644979495585405_1689415364_o

Ik ben dan ook 200% tevreden met mijn keuze voor Saal-Digitaal!

Conclusie

Over de kwaliteit van het bestelde artikel bestaat geen twijfel, dat is tip top in orde. Maar naar online beleving heeft Saal-Digitaal nog wel wat werk om pakweg zijn voet langs Smartphoto of Fotofabriek te zetten. Niettemin ben ik zeer tevreden over het afgeleverde artikel, ik ga hier zeker en vast nog bestellen!

Voor de liefhebbers van wanddecoratie is er tot en met 31-03-2018 15 euro korting in de webshop dankzij de code ‘WB450KMA’. Allen daarheen!

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.