Nieuwjaar vieren in Reykjavik – Ijsland

Tijdens onze rondreis door Ijsland hadden we het genoegen om nieuwjaar te vieren tussen de Ijslanders. Op nieuwjaar is er zoveel te doen in Reykjavik dus het is moeilijk om te kiezen tussen alle mogelijkheden.

Het hele jaar door geldt er een verbod op vuurwerk, maar net op nieuwjaar is dit verbod niet geldig. Het gevolg? Vanaf 16 u in de namiddag kan je al van de eerste vuurwerkpijlen genieten. De anders oh zo rustige Ijslanders worden echt gek op nieuwjaar!

Gedurende onze oudejaarsavond werden we alvast getrakteerd op bonfires, een hele hoop vuurwerk en oh ja ook wat Noorderlicht!!

We geven je hierbij onze tips om er een geslaagde Ijslandse feestnacht van te maken!

Bonfires in Reykjavik

Op nieuwjaar worden er in en rond Reykjavik ongeveer een tiental bonfires georganiseerd. De definitie van een bonfire? Een groot gecontroleerd vuur om met de hele familie de start van het nieuwe jaar te vieren. Gezelligheid troef!

Via Google vonden we een leuk overzicht van de bonfires in en rond Reykjavik. De website van ‘Guide To Iceland’ geeft je trouwens ook een leuk overzicht van de mogelijkheden op nieuwjaar.

Wij kozen die avond voor het bonfire Ægisíða omdat we van daaruit een mooi overzicht hadden over het water in de baai.

Vuurwerk

Alle gekheid op één eiland, zo kan je nieuwjaar in Ijsland het best omschrijven. Enkele weken voor nieuwjaar kan je op bijna elke straathoek vuurwerk kopen. De opbrengst van de verkoop gaat naar ICE-SAR, Icelandic Association for Search and Rescue. Je hebt er dus niet alleen een hoop plezier mee, maar je steunt ook nog eens een goed doel.

Op 31 december zelf, kan je al vanaf 16 uur de eerste vuurwerkschoten horen.

Om ten volle te genieten van het vuurwerk zijn er eigenlijk twee plaatsen in Reykjavik. Enerzijds kan je aan de Hallgrímskirkja het spektakel volgen als je graag dichtbij de stadskern blijft en wil genieten van de intieme nieuwjaarssfeer.

Anderzijds kan je ook naar Perlan trekken. Dit cultureel centrum is gelegen op de top van de berg in het centrum van Reykjavik. Vanaf deze plaats heb je dan ook een zeer mooi uitzicht over heel Reykjavik, perfect om het hele vuurwerkspektakel te zien. Ook wij kozen voor deze plaats tijdens onze rondreis door Ijsland!

2016-12-31 20.25.37

 

Als klap op de vuurpijl hebben we een foto kunnen maken met bonfire, vuurwerk én Noorderlicht. De kwaliteit is wel niet hoogstaand jammer genoeg … maar het moment zelf was fabelachtig!

2016-12-31 20.47.40

Heb jij ook zo’n zin gekregen om Nieuwjaarsavond in Reykjavik te vieren? Boeken gewoon! Bekijk zeker ook eens de rest van onze rondreis doorheen Ijsland.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.